+385 (0)98 347 152     +385 (0)51 621 543

Sustavi za zaštitu - INCOFILTECH

17089177 sSUSTAVI ZA ZAŠTITU OD ODRONA I STABILIZACIJU POKOSA – INCOFIL TEHC

Aktivni sustavi za zaštitu od odrona kamena i sanaciju terena

Sidra: samobušeća, s kontinuiranim navojem, sidra od čeličnih sajli.

Barijere (plašt) s upletenom mrežnom strukturom od čeličnih sajli kao primarna zaštita i pletenom žičanom mrežom kao sekundarna zaštita od sitnog kamenja.

Barijere (plašt) sa strukturom od usidrenih čeličnih sajli kao primarna zaštita i pletenom čičanom mrežom kao sekundarna zaštita od sitnog kamenja.


Pasivni sustavi za zaštitu i stabilizaciju terena


Barijere-ograde sa strukturom od čeličnih stupova izveđu kojih je razvučen plašt s upletenim prstenovima (4 ili 6 povezanih) kao primarna zaštita I pletenom žičanom mrežom kao sekundarna zaštita od sitnog kamenja.

Stupovi su preko sajli (s kočnicama) povezani i sa sidrima. Primjenjuju se sustavi izdržljivosti od 100-250-500-1000-2000-3000 I 5000KJ – certificirani po ETAG 027.

Sustav kišobrana, mobilna zaštita od odrona materijala ili snijega. Uspješno se primjenjuje za formiranje potpornih zidova (veliki gabion) sa strojnim punjenjem materijalom-kamenjem ili kao brana za klizišta.


Sustavi za drenažu i sprečavanje erozije


Gabiondren-sustav za drenažu terena sastavljen od niza gabiona dodatno zaštićenih cinkom, presvučenih geotekstilom I ispunjenih komadima polistrena, sa ili bez perforirane sabirne cijevi.

Materijal za sprečavanje erozije tla pomoću plašta sačinjenog od žičanih mreža prekrivenih s bio materijalima tipa vlakna agave ili kokosa, ili pak geosintetičkih materijala u metalu ili polimerima.